Resum de la primera setmana E-commerce de la Catalunya Central!

La passada setmana vam celebrar la Primera Jornada E-Commerce de la Catalunya Central. Era una jornada que ens feia especial il·lusió: crèiem que hi havia una necessitat latent d’aproximar les eines que des de Juunts tant bé coneixem per a portar una botiga online sense grans recursos o, en definitiva, apropar la possibilitat d’obrir un negoci en línia al públic en general, a botiguers amb ganes d’obrir un nou canal de venta a través de la xarxa o a emprenedors que tenen algun projecte en ment.

La jornada va ser un èxit, les places es van esgotar en ben pocs dies, les diferents sessions van ser seguides amb gran interès i el feedback rebut ha estat molt positiu. N’estem molt contents, i us agraïm molt el suport en aquesta experiència. Sense cap dubte, repetirem.

En què va consistir la jornada? De quines eines parlem, en relació a un negoci online?

Vam començar amb Shopify. Jordi Manero ens va parlar d’aquesta plataforma, la número 1 als Estats Units i que et permet desenvolupar una botiga online tu mateix, sense necessitat de conèixer l’idioma web i sense grans inversions. Va parlar dels seus avantatges i va mostrar-ne les diferents seccions. Si estàs pensant d’obrir una botiga, sens dubte t’has de plantejar fer-ho amb Shopify, que més enllà d’una plataforma per fer-te una web estètica i funcional és una eina de marqueting, que t’ajudarà a vendre molt, a convertir cistelles que hi ha creades a mitges i t’alliberarà de mal de caps tècnics.

 

 

La jornada va seguir parlant de logística. Marc Cutxarrera ens va parlar dels aspectes a tenir en compte en tema d’emmagatzematge i enviaments, una matèria sovint desconeguda  o aliena però realment clau per a un negoci online. Va parlar-nos també de l’esdevenir de la logística, el futur -que comencem de fet ja a trepitjar- en temes logístics.

Un negoci sense cap dubte requereix de molts elements de publicitat i comunicació: banners, imatges per xarxes socials, pamflets, anuncis, sortejos, invitacions… Per a poder fer-ho sense recursos però amb un acabat molt professional cal conèixer la eina online Canva. N’és un especialista i ho explica molt bé Marc Villaplana, i ell va ser l’encarregat d’introduir-ho en la tercera sessió de la jornada.

A la tarda, vem parlar d’un dels recursos més antics i més eficients a la hora de portar trànsit a la botiga online i de comunicar i convertir. Ens referim als Newsletters i l’eina Mailchimp, que ens permet enviar mails de tot tipus de forma massiva. Ens ho va explicar Clàudia Ferrer, qui va parlar de les consideracions més importants a la hora de fer emails: com crear una base de dades de qualitat, quin contingut posar als newsletters, quin llenguatge i freqüència aplicar...

Seguidament Laura Sanmiquel ens va inspirar per a portar les Xarxes Socials d’una forma creativa i interessant: com aconseguir seguidors, com crear stories a instagram, com ser interessant i persuasiu... Va ser una jornada dinàmica i molt creativa.

La creativitat la vem traslladar a una eina que tots portem a la butxaca, el telèfon mòbil, i ens serveix per a fer vídeos. En l’actualitat, el vídeo és ja el present de les botigues i els projectes, i el periodista Carles Jodar ens va ensenyar els seus trucs i consells per a fer vídeos de qualitat amb el mòbil i ens va parlar d’aplicacions disponibles per a poder crear vídeos efectius i de qualitat amb molt poc temps.

 

 

Finalment, des de Juunts, Jordi Manero i Clàudia Ferrer vem fer un repàs a tots els aspectes clau que s’han de tenir en compte a l’hora de crear un negoci online (com escollir una plantilla? Quins aspectes van en contra de la conversió en ventes? ...) i quins recursos podem utilitzar per a portar visites recurrents a la botiga i fidelitzar, convertint-nos en una botiga online d’èxit.

Previous Article Next Article