Vols crear la teva botiga online i no saps si és el moment ideal? Resol els teus dubtes!

 

Cada cop és més habitual que els consumidors decideixin buscar per internet els productes que necessiten. Amb un sol clic poden veure tota l'oferta existent, comparar productes, veure quines opinions tenen els consumidors i acabar triant la millor opció. És per això que s'ha tornat imprescindible per a qualsevol negoci tenir presencia online.

La digitalització d'un comerç no només et dóna l'oportunitat de mantenir-te al mercat, sinó que també et permet créixer d'una forma que no s'aconseguiria sense tenir presencia online. Això és així, ja que una botiga física només té l'opció de vendre a aquelles persones que s'hi troben físicament a prop, mentre que un e-commerce et permet vendre a tot el món i a qualsevol hora, és a dir, no està subjecte a l'horari d'obertura de la botiga física.

Ja t'hem donat alguns motius pels quals és òptim invertir en una botiga online. Així que si estas pensant a crear la teva a continuació t'expliquem quan és ideal invertir en un e-commerce:

  1. Existeix un nínxol de mercat amb una necessitat real per aquell producte, servei o idea de negoci. És a dir, solucionem algun problema o cobrim una necessitat que hem detectat.
  2. Apareixen canvis en el sector local o global que t’obliguen a renovar-te, pot ser una crisi econòmica, política, social, una pandèmia mundial.
  3. Sorgeix una oportunitat d’inversió en un negoci ja existent amb potencial de futur.
  4. Disposes de les eines per crear, mantenir i promocionar el teu projecte. Nosaltres aconsellem Shopify, ja que et permet crear i gestionar el teu e-commerce des de la mateixa plataforma sense tenir grans coneixements.

Ja t'hem explicat alguns dels motius pels quals és bona idea invertir en la digitalització de la teva botiga i dels moments en els quals es fa més recomanable. Però així i tot t'explicarem detalladament les raons per les quals llançar la teva botiga online des de zero és molt recomanable:

  • La inversió inicial és molt menor que el d'una botiga física. Qualsevol negoci físic té uns costos fixos associats que desapareixen en l'àmbit digital: llum, lloguer del local, mobiliari, aigua, entre d'altres. Això no vol dir que obrir una botiga online no tingui gestos associats, però aquests són menors en comparació als comerços tradicionals.
  • No és necessari comptar amb grans quantitats d’estoc, ja que no necessitem mostrar-los a l’expositor ni tenir els productes abans que el client ens el compri. Podem adaptar la quantitat de l’estoc que tenim en funció a la demanda i així comptem únicament amb allò que es vendrà segur.
  • Tenim més flexibilitat i llibertat. Com hem mencionat anteriorment un e-commerce no té horaris de manera que es pot gestionar el negoci des de qualsevol lloc i moment sense repercutir en el nombre de vendes obtingudes.

Ja t’hem explicat quin és el moment òptim per a crear des de zero la teva botiga online i les raons per fer-ho. Però... i si ja tens una botiga online i la vols millorar? A continuació t’expliquem per què és aconsellable invertir en la millora del teu e-commerce.   

  • Si algun dels elements que formen part del procés de compra fallen, tot el treball que hagis fet per aconseguir clients no donarà resultats. És imprescindible que tots els processos per comprar soguin fàcils i que es dugui a terme amb el menor nombre de passos possibles. La configuració tècnica d’un e-commerce és un dels pilars que el sostenen, és per això que és ideal revisar-la periòdicament i, en el cas que sigui necessari, millorar-la.
  • Per generar confiança. En una botiga tradicional la confiança es guanya a través de la proximitat amb el client. En un e-commerce no hi ha contacte físic i per això generar confiança es fa una mica més complicat. Tot i això comptem amb recursos que són ideals per generar confiança online i que ens ajuden a crear una bona imatge de marca: reforçar l’atenció al client, recopilar valoracions positives o comptar amb algun certificat de pagament segu
  • Per aconseguir més clients. És important millorar l’estratègia per aconseguir més clients: accions publicitàries, màrqueting i vendes. Si fem això, tenim uns processos de compra fàcils i intuïtius i la imatge de marca és potent i genera confiança aconseguirem tenir més clients.

Ara que ja teniu tota aquesta informació és el moment per començar-vos a plantejar alguns canvis i projectes per tirar endavant, si necessiteu acompanyament i assessorament no dubteu en contactar amb nosaltres! Farem un cafè ben aviat ☕

Previous Article Next Article